A költözésről szinte mindenkinek az idegeskedés, kapkodás jut először eszébe, és ez bizony sajnos nem a számos filmből ismert humoros jelenetnek köszönhető, hanem valódi tapasztalatokon nyugszik. A költöztetés Kecskeméten belül is csak úgy lehet gördülékeny, ha a tapasztalt csapat kiválasztása mellett mi magunk is gondosan megtervezzük teendőinket. Lássunk néhány hasznos tanácsot!

A költözés minden esetben más és más, ezért célszerű saját körülményeinknek, igényeinknek megfelelően listát készítenünk teendőinkről, akár már hetekkel korábban, hiszen folyamatosan eszünkbe fognak jutni újabb és újabb feladatok.

A jó csomagolás nem csupán értékeink védelme érdekében fontos, hanem a pakolást is jelentősen könnyebbé teszi a lakossági költöztetés során:

  • Bútorainkból pakoljunk ki, ajtajukat ragasszuk le, így biztosíthatjuk a sérülések elkerülését. Ez háztartási eszközeinkre is éppúgy vonatkozik, mint szekrényeinkre, gondoskodjunk a kábelek elrendezéséről is.
  • A dobozok remek csomagolóeszközök a nehezebb tárgyaknak, ám ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl nagy vagy nehéz a csomag, hiszen a doboz könnyen kiszakadhat, ha nem bírja el terheit.
  • A könnyebb holmikat célszerű zsákokba pakolni, míg a törékeny tárgyakat érdemes újságpapírba göngyölíteni, hogy biztosan ne essen kár bennük a szállítás során.
  • A matricákkal, színekkel történő jelölést ne hagyjuk ki, a kipakolást jelentősen megkönnyíti, ha tudjuk, melyik csomag hova kerül, míg a törékeny holmikat tartalmazó dobozok jelölésével szintén azok védelmét biztosíthatjuk.

 

A költöztetés Kecskeméten belül nem tűnhet nehéznek, de ne csupán jelenlegi otthonunk felkészítését tervezzük meg, fedezzük fel jövendőbeli lakóhelyünk környékét is, készüljünk fel a csomagok érkezésére. Biztosítsuk a szabad parkolást a teherautónak, célszerű már legalább egy héttel a költözés napja előtt értesíteni a leendő szomszédokat.

Ön is szeretné úgy alakítani a költözést, hogy az nyugodtan, a tervezett ütemben haladjon? Gondoskodjon a felkészült szakemberekről is, és a költöztetést Kecskeméten bízza ránk! Ismerje meg szolgáltatásaink részleteit, látogasson el www.kecskemetikoltozteto.hu weboldalunkra! Egyeztessünk időpontot, illetve bátran tegye fel kérdéseit a +36-30-327-7408-as telefonszámon vagy az arenatrans@freemail.hu e-mail címen keresztül!