Amikor házépítésre vagy felújításra kerül a sor, több olyan szakemberrel kell együttműködnünk, akiknek munkájáról keveset tudunk. Ahhoz, hogy az átépítés zökkenőmentesen menjen végbe, és az eredmény is kielégítő legyen, érdemes tisztában lennünk bizonyos munkakörökkel. Így könnyebben tudunk kommunikálni a szakértőkkel, és jobban átlátjuk a tudásukban rejlő potenciált.

Az egyik ilyen megismerendő munkakör a belsőépítészet. Mindenkinek él egy kép a fejében arról, hogy mit csinál egy belsőépítész, de nem árt jobban körbejárni, hogy pontosan mit is takar ez a szakma. Már a nevében is benne van, hogy a belsőépítész az otthonunk belső tereinek kialakításáért felelős. Az ügyféllel együtt dolgozva tervezi meg a belső terek kinézetét. Figyelembe veszi a beépítendő tér jellegzetességeit, és igyekszik a lehető leghasznosabban felhasználni a rendelkezésre álló teret. Az ügyféllel egyeztetve alakítja ki a szobák stílusát és hangulatát, a falak színétől kezdve akár a legapróbb részletekig. A belsőépítész nem csak otthonok kialakításában segíthet, irodák, üzlethelyiségek kialakításában ugyanúgy részt vehet. Akármilyen alapanyagból és költségvetésből kelljen is dolgoznia, a belsőépítész minden helyiségből a lehető legesztétikusabb és legjobban funkcionáló változatot próbálja meg létrehozni. Az esztétikum mellett a biztonságos kiépítésre is ügyel a belsőépítész.

A berendezés megtervezése, a színvilág, a dekoráció, mind-mind az ő feladata. A tervezéskor rengeteg olyan helyszíni sajátosságot kell figyelembe vennie, ami a tapasztalattal nem rendelkező lakástulajdonosoknak elkerülheti a figyelmét – például azt, hogy hogyan világítja meg a helyiséget az ablakon beáramló napfény. Sokrétű munkáról van szó, hiszen a belsőépítész a tervezés legelső fázisától kezdve a kivitelezés legvégéig részt vesz a munkafolyamatban.

Megbízható belsőépítészt keres? Forduljon bizalommal a Formative csapatához! További információkért látogasson el honlapunkra, a www.formative.hu webcímre, és ismerje meg szolgáltatásaink részleteit, nézzen körül galériánkban! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 1 297 0562-es telefonszámon, illetve az info@formative.hu e-mail címen!