Az esővízgyűjtéssel nagyon sokat spórolhatunk háztartásunk, cégünk számára, viszont nem mindegy, hogy hogyan is csináljuk. Egy mai modern háztartásban akár napi a 150 liter vízfelhasználás is könnyedén elképzelhető, a legdrágább vezetékes vízből. A legkevesebbet a takarításra, körülbelül 6 liternyit, a legtöbbet a fürdésre, nagyjából 70 liter vizet használunk el. Ezen kívül sok továbbiból tevődik össze a fogyasztás, mint a mosogatás, főzés, WC öblítés, a mosógép felhasználása és a kerti öntözés.

Magyarországon az évi átlagos csapadék 500-750 milliméter, de tájegységenként jelentős eltérések vannak. Gondolhatnánk, hogy növényeinknek ez éppen elég, és elégedetten hátra is dőlhetnénk, de sajnos nem így van. Aktív állapotukban, áprilistól nagyjából novemberig igénylik a legtöbbet, de az ezekre a hónapokra mért átlag nem elégíti ki az igényeiket. Valahonnan pótolnunk kell a hiányt, ha nem akarjuk a szabadidőnket kókadozó növények és foltos pázsit között tölteni. A kertépítésben egyre inkább bevett módszer, hogy az öntözőrendszerek telepítésekor rögtön föld alatti esővíz tárolókat is elrejtünk a kertünk frissen felásott földjébe. Ezek az esővíz tárolók igényektől függően a kevesebb mennyiségtől, az egészen nagyig képesek számunkra megőrizni a folyadékot. Az így elraktározott vízzel még a mészérzékeny dísznövényeinket is kényelmesen locsolhatjuk, mert a talajvízzel ellentétben az esővíz lágy és mészmentes. Nagyobb esővíz tárolókkal akár komplett parkok, cégek zöldterületei is könnyedén locsolhatóak.

Amikor valaki globálisan gondolkodik, mindenek előtt lokálisan kell cselekednie. Esővíz tárolókkal nem csak sok pénzt spórolhat, de a környezetet is tehermentesíti. Ha Ön is esővíz tárolókkal szeretné biztosítani a locsoláshoz szükséges vízmennyiséget, keresse fel honlapunkat a www.profitartaly.hu címen! A Polyduct Zrt. által forgalmazott termékek között a legnagyobb vízigényhez is talál megfelelő darabot! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a +36-54-480-666-os telefonszámon, vagy küldjön nekünk üzenetet a polyduct@polyduct.hu e-mail címre!