A babér már az ókorban is gyakran ültetett és tisztelt növény volt, az esztétikai tulajdonságain felül számos más dologért is kedvelték. A legnagyobb megbecsülés jeleként babérkoszorút helyeztek a nagy hadvezérek és bölcs császárok fejére. Apollónak, akit a költészet, a művészet és a gyógyítás isteneként tiszteltek szintén saját babérkoszorúja volt. Ennek nyomán még a mai napig is él az a hagyomány, hogy a legkülönfélébb versenyek alkalmával a győzteseket babérkoszorúval jutalmazzák.

A babérfa váráslás ma is roppant nagy népszerűségnek örvend, de még így sem olyan elterjedt, mint hazájában Kis-Ázsiában és a Balkán-félszigeten, ahol szinte mindenütt előfordul vadon élő és telepített formájában is. Amikor babérfa vásárlás mellett döntünk, számolnunk kell vele, hogy ez az örökzöld cserje akár tíz-tizenkét méter magasra is megnőhet! Hazánkban több elnevezést is használunk a babérfára: illatfa, szagos levél. Nem véletlenek ezek az elnevezések, hiszen aki babérfát vásárol egy rendkívül népszerű fűszerre is szert tesz a mutatós kertlakóval együtt! A leveleit egy kicsit megtörve vagy megdörzsölve azonnal érezhetjük a semmivel sem összehasonlítható aromás, fűszeres illatát. Ezeket szárítás után, de akár frissen is felhasználhatjuk az ételeink ízesítésére. Babérfa vásárlás előtt jó, ha tudjuk, hogy származási helyénél fogva melegigényes növényt tervezünk beszerezni, ezért inkább csak akkor vágjunk bele, ha tudunk számára napos és széltől védett helyet biztosítani. Közepes vízigénnyel rendelkezik, de a nagy nyári melegben és a fagymentes téli hónapokban való locsolást is meghálálja. Ha valaki azért dönt a babérfa vásárlása mellett, mert egy egyedi kert kialakítása a célja, akkor nem fog csalódni, ugyanis a bokra rendkívül jól tűri a metszést, tetszés szerinti alakzatok formálhatóak belőle.

Cégünk, a Tahi Faiskola Kft. mindennel ellátja, amivel benépesítheti a kertjét, így a babérfa vásárlásával kapcsolatban is a segítségére lesz! A teljes kínálatunk megtekintéséért nincs más dolga, mint honlapunkra kattintani, amit a www.tahi.hu címen érhet el! Kérdéseire szívesen válaszolunk, keressen minket a 06 26 387 157-es telefonszámon vagy írjon üzenetet az info@tahi.hu címre!