A nádból készült tető karbantartás mellett is sérülhet. A nádtető javítása segít visszaállítani a tető hibátlan állapotát. Minden nádszálat a helyére teszünk!

A nád rugalmas, hajlékony, mutatós tető készül belőle, ami időtálló és praktikus tulajdonságokkal képes az épület értékét és komfortját növelni. Persze a még olyan szakértelemmel elkészített nádtető is megsérülhet és javításra szorulhat, mint ami valódi mesterek keze munkáját dicséri.

Mikor kell javítani?

A nádtető javítására két, alapvető okból lehet szükség.  Az egyik ok a nád elöregedése. Talán ez a gyakoribb, hiszen egy szakszerűen lerakott tető évtizedeken át is kitart anélkül, hogy különösebben változna az állapota. Természetesen ehhez arra van szükség, hogy a kötelező karbantartás ne maradjon el, ami fenntartja a nádtető időtálló állapotát. Ha elhanyagolják a tetőt, akkor az egyenes út a sérülés, végül a pusztulás felé.

A tetőt úgy is érheti sérülés, hogy egyébként kiváló állapotnak örvend a nád. Ennek oka lehet egy különösen nagy erejű vihar, ami széllökéssel, jéggel képes kárt tenni az erős tetőkben is. A tetőre dőlt fa is hasonló módon idézhet elő változást egy szép nádtetőben. Szintén lehetséges, hogy a tető kisebb tűznek esett áldozatul és a sérült részt javítani, pótolni kell. Bármi is legyen az oka a sérülésnek, mi ugyanolyan szakértelemmel pótoljuk és hozzuk helyre a nádfedés hiányosságait.

Ne halogassa, javíttassa!

A javítás olyan dolog, amit haladéktalanul el kell végezni, mert a nád épen maradt részeit veszélyeztetheti a sérülés, nem beszélve az épület állapotáról, ami ki van téve az időjárás hatásainak. A szakszerűen elvégzett javítás nem tesz kárt a nádfedés eredeti szerkezetében

A régi vagy az újonnan készült nádtető is szenvedhet el sérülést, amit javítással helyre lehet hozni. A javítással meg tudja óvni a régi tetőt és elkerülni egy új, sokkal költségesebb nádazás megrendelését. A csapatunk tevékenységéről és eddigi munkáiról is többet megtudhat, ha a  www.naturteto.hu webcímen található weboldalt megtekinti. A kollégáink a szolgáltatásokkal kapcsolatban bővebb felvilágosítást tudnak adni a naturteto@gmail.com email címen vagy a 06-30-858-81-67 telefonszámon.