A legtöbbeknek, ha a balkonkert szót hallják, a fűszerek jutnak eszükbe, amik apró kis műanyag cserepekben várják, hogy rájuk kerüljön a sor, amikor egy ízletes ételt készítünk. Pedig egy balkonban sokkal több lehetőség rejlik! Jól tudják ezt azok, akiknek nincs ugyan saját kertjük, de nem akarnak lemondani a színpompás és illatos virágtengerről, vagy egy saját kis zöldséges balkonládáról. Igazán természetközeli élményben lehet részünk, ha a reggeli kávénkat, vagy egy romantikus vacsorát az ízlésesen kialakított, növényekkel telitűzdelt balkonunkon fogyasztjuk el.

Hogy folyamatosan gyönyörű környezetben lehessünk, és a növényeink is egészségesek maradjanak, érdemes megfogadni pár növényápolási tanácsot! Nyaranta a rendszeres víz- és tápanyag-utánpótlás jelenti a legnagyobb kihívást a növénybarátok körében. Ezeken a forró napokon kifejezetten fontos, hogy a nagyobb vízigényű növényeket reggel és este is locsoljuk. Azért ebben a két időpontban, mert ilyenkor még, vagy már nem akkora a hőség, így a párolgás mértéke is csökken. Amikor locsolásról van szó, köztudott, hogy a leveleket és a terméseket sosem szabad közvetlenül a vízsugárral érintenünk. A növényápolás során viszont sokan elfelejtik, hogy a locsolóvíz hőmérsékletére is oda kell figyelni! A túl alacsony hőmérsékletű víz sokkot okozhat a naptól felhevült növényeknek, gyökereknek, akár el is pusztulhatnak tőle. Növényápolás és spórolás szempontjából is remek döntés, ha esővizet gyűjtünk a locsoláshoz, mert a legtöbb növény a lágy vizet szereti.

A Starkl kertészeti webáruházban számtalan balkonnövényt talál, így biztosan az Ön ízlésének megfelelőekkel népesítheti be az erkélyt! Látogasson el a www.starkl.hu címen található honlapunkra, és nézzen körül nálunk, nem csak a termékeinket, de további hasznos növényápolási tanácsokat is talál! Ha kérdése van, hívjon minket a +36 94/329-700-as telefonszámon, vagy küldjön nekünk üzenetet a katalogus@starkl.hu e-mail címünkre!