A téli időszakban gyakran előfordul, hogy egy kellemetlen lakótárssal kell együtt élnünk: az egérrel. Első ránézésre nem tűnik túl ártalmasnak, de valójában komoly károkat okozhat. Nem véletlenül jogilag szabályozott tevékenység az egérirtás, ugyanis amellett, hogy nagyon szapora állatok, komoly mezőgazdasági károkat okozhatnak, és betegségeket is terjeszthetnek!

Az egerek nagyon szeretnek beköltözni az emberi otthonokba, mivel az ilyen helyeken állandó a táplálék mennyisége. Könnyen találhatnak ideális búvóhelyet, ahova azonnal befészkelik magukat, és utána élvezik az otthonunk nyújtotta meleget és kényelmet. Az egértől nagyon nehéz megszabadulni, mert gyorsan és ügyesen fut, emellett tud mászni és úszni is. Nem csak azért fontos az egérirtás, mert nem túl kellemes látvány a konyhakövön szaladgáló egér, hanem azért is, mert komoly károkat okozhat az otthonunkban. Az ételek mellett a vezetékeket is megrágja, ürüléke pedig fertőző betegségeket is terjeszthet.

Az egérirtás történhet vegyszeresen, vagy mechanikus módszerekkel is. A mechanikus egérirtásra olyan helyeken van szükség, ahol veszélyeztetné az emberi környezetet az irtószer használata, vagy ahol élelmiszer előállítás/forgalmazás történik. Ilyen mechanikus egérirtó csapda a befogós csapda, a lecsapós csapda, a ragasztós csapda és a fojtós csapda. A vegyszeres egérirtás lényege, hogy az egérméreg másodgenerációs véralvadásgátló anyagot tartalmaz, amely elősegíti mumifikálódást, így az elpusztult egér nem fog szagot árasztani. Az egérirtószert egy felülethez rögzíthető, kulccsal zárható dobozba kell belehelyezni, így lehet ellenőrizni a fogyasztást. Az egérirtószer elfogyasztása után a rágcsáló napokon belül elpusztul.

Megszabadulna az otthonába költözött egerektől? Forduljon a Zasita Bt.-hez bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.kartevoirtasbudapest.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-998-6392-es telefonszámon, illetve a sajtoscs2@gmail.com e-mail címen!