Különböző épületek, házak esetében gyakori probléma a vizesedés, salétromosodás és a beázás, a problémák eltérő okokra vezethetők vissza, de a jó hír, hogy ezeket a hibákat gyorsan és egyszerűen megszüntethetjük utólagos szigeteléssel.

Az utólagos falszigetelés megvalósítását több minden befolyásolhatja, úgy, mint a nedvesség és a sószennyezettség mértéke, a falak szerkezeti tulajdonságai, a már fentlévő szigetelés vonalvezetése, a terület talajvízviszonyai, és nem utolsó sorban a szárazsági körülmények.

Lejtős területek esetében számíthatunk rétegvízre, amit a jelentős mennyiségű csapadék okozhat, amely nem tud megfelelően felszívódni, sem távozni, legfőképp akkor, ha a vízelvezetők is sérültek, ilyenkor a rétegvíz a ház falával találkozva akadályba ütközik, felgyülemlik, és nagy erejű nyomást fejt ki a felületre. Nagyon fontos, hogy a csapadékot távol tartsuk az épülettől, vagy megfelelő módon elvezessük a falaktól, elengedhetetlen az utólagos szigetelés kivitelezése előtt az esővíz elvezetését felülvizsgálni, és az esetleges hibákat kijavítani.

Ha az utólagos falszigetelést választjuk, a rétegvíz ellen ugyanúgy kell védekeznünk, akárcsak a talajvíz esetében. Ennek a problémának a kiküszöbölésére szolgál a víznyomás elleni szigetelés, amelyet statikus által tudunk megterveztetni, ilyenkor a várható víznyomás méretéhez igazodva, egy vasbeton ellenszerkezetet készíttetünk. A másik megoldás, a talajnedvesség elleni szigetelés, kiegészítve szivárgó rendszerrel, utóbbi legfontosabb funkciója, hogy felveszi a talajvíz nyomását.

Az elmúlt években többféle utólagos falszigetelés kivitelezés látott napvilágot, ezzel együtt jelentős mennyiségű szigetelőanyag kerül felhasználásra. A szigetelésgyártással, szigeteléssel foglalkozó vállalkozások kiterjesztették tevékenységi körüket az utólagos szigetelés megvalósítására is.

Ha szeretné otthonát rendbe hozatni utólagos falszigeteléssel, keresse a Bona-Si Épületszigetelő Bt.-t! További információkért tekintse meg honlapunkat, a www.bonasi.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-70-520-6663-as számon, vagy írjon e-mailt az info@bonasi.hu címre!