Az nem kérdés, hogy a kutyáknak rendszeres sétáltatásra van szükségük, de nem mindegy, hogy ehhez milyen eszközöket használunk. Klasszikus felszerelés a nyakörv-póráz kombináció, azonban egyre népszerűbbé válnak a nyakörvet váltó hámok, melyek számtalan előnnyel rendelkeznek.

A hám gyakorlatilag egyszerre előnyös a nagy- és kisméretű kutyák esetében is, ám eltérő okokból kifolyólag. Mivel a nagyméretű kutyák izomzatuknak és felépítésüknek köszönhetően erősek, a hám segít kordában tartani őket, ami különösen fontos a tanulási időszakban! A kisméretű kutyák ezzel ellentétben sokkal sérülékenyebbek, számukra azért előnyös a hám, mert leveszi a nyakról a nyomást, és egyenletesen eloszlatja a kutya testén, így nincs veszélyeztetve a testi épsége.

A sérülések nagyon gyakoriak lehetnek a nyakörves sétáltatás esetében, főleg ha a kutya még nincs megtanítva a rendes sétálásra, ezért folyamatosan küzd a póráz ellen! Hám alkalmazása esetében nincs fulladásveszély, és a kutyának is sokkal kényelmesebb a viselése, még akkor is, ha a pórázzal egyáltalán nincs kibékülve és folyton szabadulni akar.

A másik, betanulatlan kutyára jellemző viselkedés, hogy össze-vissza ugrál, így pedig könnyedén összegabalyodik a póráz. Ilyenkor történik a gazdi kigáncsolása, vagy a póráz feltekerése a saját testére. A hám ezt a kellemetlenséget is megelőzi, ugyanis sokkal nehezebb hámot viselve belegabalyodni a pórázba, ráadásul, míg a nyakörvből akár ki is szabadulhat a kutyánk, ha nagyon elszánja magát, a hámot nem tudja levetni magáról. Ezért a kutya sikeres tanításának és egészségének megőrzése érdekében mindenképp érdemes a hámot választanunk!

Minőségi hámot keres kedvencének? Megtalálja a Dogshop webáruházában! További információért látogasson el honlapunkra, a www.dogshop.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-227-9953-as telefonszámon, illetve az info@dogshop.hu e-mail címen!