A Föld népességének csupán körülbelül 10-13%-a születik balkezesnek, ami nem feltétlenül egyszerű, hiszen alapvetően egy jobbkezesekre szakosodott világban élünk. Ebben a jobbkezes világban azért természetesen nem lehetetlen boldogulni, erre már egyre több téren adott minden lehetőség. Ahogyan például írószerekből, úgy hangszerekből is számtalan kivitel kedvez azoknak, akik balkezesek, így egy balkezes gitár beszerzése manapság már gyerekjáték!

Habár alapjaiban is kevés emberről beszélhetünk világszerte, aki balkezesként éli a mindennapjait, a színpadon, a zene világában még kevesebben vannak. Éppen ezért nekik kifejezetten kedvező, hogy már széles körben elterjedtek a balkezes gitárok. Érdekesség, hogy az olyan szinte mindenki számára ismert ikonikus személy, mint Kurt Cobain jómaga is balkezes volt, ami a gitározást illeti, viszont írásra szinte kizárólag csak a jobb kezét használta. Mint a szintén balkezes Jimi Hendrix, ő is „fordítva” tartotta a hangszerét a színpadon előadás közben. Felüdülés lehet azok számára egy balkezes gitár, akiknek nehézséget okozott a hagyományos kialakítású, a játékuk sokat fejlődhet a komfortosabb hangszertől. Balkezes gitárok beszerezhetőek akusztikus és basszus változatban is, így bármely fajtát is részesítse előnyben, biztosan megtalálja, amit keres az Önnek legkényelmesebb kivitelezésben!

A Gitárcentrum webáruházában akár regisztráció nélkül is könnyedén vásárolhat balkezes gitárt és sok egyéb hangszert, valamint kiegészítőket! Ismerje meg ajánlatainkat a www.gitarcentrum.hu címen elérhető honlapunkra kattintva, válassza ki amire szüksége van a zenei fejlődéséhez, pár napon belül pedig kézhez is kapja! Ha segítségre van szüksége a tökéletes darabok kiválasztásához vagy kérdései lennének a balkezes gitárokról, vegye fel velünk a kapcsolatot! Ezt telefonon a 06-1/322-0403-as vagy a 06-30/960-8420-as telefonszámon teheti meg, írásos üzenetét pedig az info@gitarcentrum.hu e-mail címre küldheti!