Napjainkban a koktélok népszerűsége töretlen, a nyár kedvenc itala. Nemcsak íze miatt kedveljük, hanem már önmagában a látványa is lenyűgöző. Sokféle ízösszeállításban találkozhatunk koktélokkal, és előszeretettel fogyasztjuk is, ennek ellenére sokan nem is tudják, hogy milyen régre nyúlik vissza a története.

Meglepő, de a kevert italok megszületése körülbelül egyidős a társadalom és a kultúra kialakulásával. A történelemkutatók állítása szerint az első koktélt megközelítőleg 5000 évvel ezelőtt készíthették Mezopotámiában. A régészek a feltárások során egy agyagedényre bukkantak, amiben árpasör, méz, almalé nyomait vélték felfedezni, ezek lehettek az első koktélok összetevői. Később, a 15-16. században már tudatosabb eljárással készítettek koktélokat, de a kevert italok valódi időszaka a 19. században kezdődött el. Ekkortájt már definiálták a koktélokat a köztudatban is, ezzel együtt pedig megjelent néhány klasszikusnak számító ital, mint például a Dry Martini vagy az Old Fashioned.

Ezután rohamosan kezdett növekedni a koktélok népszerűsége, a világ első kevert italokkal foglalkozó könyve 1860-ban jelent meg, egy amerikai bártender volt a szerző. A siker ezután már borítékolható volt, sokan ihletet kaptak, és ezután sorra születtek a különböző összetételű italok. Az 1850-es 60-es évektől Amerikában megjelentek a napjainkban is ismert vodka alapú koktélok, mint például a Black Russian. A 70-es évektől begyűrűzött a köztudatba a tequila, ezzel együtt pedig a Tequila Sunrise és a Margarita koktélok is. A 80-as évektől mindenki kedvence a Pina Colada, és a Zombie debütál, ebben az időszakban a trópusi gyümölcsöket előszeretettel használták koktélokhoz. A 90-es években tűnnek fel az első shotok, mint például a B52.

A koktélokat bármilyen eseményen felszolgálhatjuk, a vendégek szívesen fogyasztják. A kevert italokhoz az alapanyagokat, és a megfelelő bárkellékeket szerezze be a Flair Mojito Kft-től! Termékeinket megtekintheti honlapunkon a www.mindenamibar.com címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-70-617-0280-as számon, vagy írjon e-mailt az office@mindenamibar.com címre!