Disznótoros hétvége Sokorópátkán 2022-ben is!

disznotoros-hetvege.jpg

disznótoros hétvége még télen is várja az érdeklődőket. Aki lemaradt az őszi programról, még év elején csatlakozhat a sokorópátkai hétvégék egyikéhez!

A Sokoró Fogadóban a disznótoros hétvége minden évben népszerű program, amit idén és a jövő évben is megtartunk. A disznóvágás hagyományosan november végével kezdődik és február haváig tart, ebben az időszakban tartották a falvakban ezt az ünnepnek számító eseményt. Az időzítés oka nagyon egyszerű, a hideg hozzájárul ahhoz, hogy a hús ne romoljon meg olyan gyorsan. A disznótoros hétvége nem kevesebbre vállalkozik, mint megismertetni a vendégeket egy valódi, falusi jellegű eseménnyel, amiben aktívan részt vehetnek. A falusi szomszédok, családok helyett a Sokoró Fogadó vendégei lesznek a közönsége és a részvevői a disznótoros hétvégének. Nem kell megijedni, a szokásokkal ellentétben nem a sötét, téli hajnalon kezdünk, hanem reggel nyolckor. A bátorító vagyis a pálinka azért itt sem marad el, minden vendég kap belőle kóstolót, ha kedvet érez hozzá. A népszokás úgy tartja, hogy a leölendő disznót nem szabad sajnálni, mert az állat akkor nehezebben lép át a túlvilágra.

A pálinka mellé frissen sült házi pogácsát kínálunk. A reggeli már a frissen készült finomságokból áll, sült májat, házi, füstölt finomságokat lehet a tányérokra pakolni. Az eseménydús délelőttöt dús lakoma követi, az ebéd szintén friss disznóságokból áll, pecsenye, savanyúság, toros káposzta tölti meg a vendégek tányérját. A munkának még nincs vége, ugyanis mindenki segédkezhet a hurka, kolbász megtöltésében. Egy kis pihenés és wellness után a zenés  malac vacsorával zárjuk a napot és a disznótoros hétvége fő programját.

A disznótoros hétvége 2022-ben még szabad helyek függvényében foglalható a www.sokorofogado.hu webcímen. Ne maradjon le egy vidéki, autentikus programról, ahol új élményeket szerezhet és finomságokat kóstolhat! A 06-96-549-002 telefonszámon vagy a soklofog@t-online.hu email címen a Sokoró Fogadó népszerű, téli programjához, a disznótoros hétvégéhez tud szobát foglalni.

Top