A téli évszakhoz szorosan hozzátartozik a disznóvágás élménye. Tanyasi környezetben ez már jól bevett tradíció, a családok életében teljesen megszokott a disznó egész napos feldolgozása, melyet egy hangulatos, pálinkagőzös vacsora zár. A városi születésűek életéből azonban a legtöbb esetben kimaradt a disznóvágás, pedig egy olyan közösségformáló élményről van szó, amit elmesélni nem lehet, csak átélni.

Pont ezért manapság már turisztikai szolgáltatássá vált a disznóvágás, előre megszervezett körülmények között is részt vehetünk egy ilyen eseményen. A Gedeon Tanya Panzió egynapos és egész hétvégén át tartó disznóvágás programmal is várja az érdeklődőket! Bugacpusztán lévő tanyánk egész évben várja az érdeklődőket, disznóvágás programunk pedig ideális választás baráti és családi összejövetelekhez, illetve céges csapatépítőkhöz is. Programunkon a böllér útmutatásával a résztvevők megismerhetik, hogyan zajlik egy disznóvágás, és a feldolgozásban való részvételhez is lehetőséget biztosítunk. Igény szerint húsdisznót és mangalicát is lehet vágni, a program pedig egy- és kétnapos is lehet.

A résztvevőket érkezéskor pálinkával és zsíros kenyérrel fogadjuk, majd mindenki dönthet arról, hogy szeretne-e aktívan részt venni a vágásban, vagy csak megfigyelőként lesz jelen. A lelkes érdeklődők megtanulhatják a porciózás, ízesítés, töltés, abálás, disznósajt készítés csínját-bínját. A munka mellett lehetőséget biztosítunk alternatív kikapcsolódási programokra, például lovas fogatozásra, kirándulásra, népi játékra. A disznóölő hétvége programunk első estéjén gyertyafényes vacsorával kedveskedünk a vendégeknek, éjszakára pedig szállást is biztosítunk.

Szeretné átélni a disznóvágás élményét? Jöjjön el a Gedeon Tanya Panzióba! További információért látogasson el honlapunkra, a www.gedeonfarm.com webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot +36-76-722-800-as telefonszámon, illetve az info@gedeonfarm.com e-mail címen!