Gitár kiegészítők: Mit válasszunk az első hangszerhez?

gitar-kiegeszitok-gitarcentrum.jpg

Kezdő gitárosként az első hangszer kiválasztása rendkívül fontos, nem lehet elintézni úgy, hogy a legolcsóbbat választjuk azon az elven, hogy bizonytalan, hogy beleszeretünk-e a játékba. Ha egy behangolhatatlan gitárt választunk, vagy nem vesszük figyelembe a döntésnél a játszani kívánt stílust, esetleg olyan hangszert választunk, ami egyszerűen ránézésre sem váltja ki érdeklődésünket, valószínűleg megrekedünk a kezdő szinten, hiszen nem lesz motivációnk tanulni.

Természetesen lényeges szempont az ár is, és ne felejtsük el az előzetes kalkulációnál, hogy nem csupán magát a hangszert kell megvásárolnunk, hanem szükségünk lesz gitár kiegészítőkre is. Nézzük, milyen kellékeket érdemes választanunk a hangszerünkhöz!

•    A legfontosabb gitár kiegészítő a pengető. Ebből érdemes több típust vásárolnunk, vékonyabbat és vastagabbat, hegyesebbet és tompább végűt is.

•    Ha elektromos gitárt választunk, a kábelek nélkülözhetetlen gitár kiegészítők. Itt fontos a minőség, hosszúságot tekintve pedig otthonra egy 6 méteres kábel már kényelmesen használható.

•    Amennyiben nem csak otthon használjuk a hangszert, szükség lesz egy tokra. Kezdésnek elegendő egy puha verzió, de később érdemes lehet beruházni egy kemény tokra.

•    Ma már többféle hangolóprogram elérhető az interneten, de ha biztosra szeretnénk menni, egy hangológép is hasznos gitár kiegészítő lehet.

•    A húrok fogyóeszközök, ezért mindig érdemes tartani otthon egy tartalék szettet. A leggyakrabban használt méret a 9-es és 10-es készlet.

•    Egy gitár állványt mindenképpen célszerű vásárolni a biztonságos és kényelmes tárolás érdekében. A legpraktikusabb a fali tartó.

•    A heveder jelentősen megkönnyíti a játékot. Ebből szélesebb, párnázott típust ajánlott választani.

•    A capo arra szolgál, hogy lefogja valamennyi húrt egy adott ponton. Nem nélkülözhetetlen gitár kiegészítő, de bármikor szükség lehet rá.

•    Az ápoló- és tisztítószerek fontos elemei a karbantartásnak. Jó ha van otthon húrtisztító, fényesítő, fogólap ápoló és egy törlőkendő is.

Ha gitár kiegészítők széles kínálatából válogatna, fedezze fel a Gitár Centrum webáruházát! Nálunk mindent megtalálhat, amire szüksége lehet az első hangszerhez, de természetesen a profik is számíthatnak ránk! Látogasson el www.gitarcentrum.hu weboldalunkra, felmerülő kérdéseivel pedig keressen minket a +36-1-322-0403-as telefonszámon vagy az info@gitarcentrum.hu e-mail címen!

Top