A gitár egyike a legnépszerűbb hangszereknek, hiszen az alapokat viszonylag könnyű elsajátítani, és minden zenei stílushoz találhatnak megfelelő modellt az érdeklődők. A gitár vásárlás mégis összetett dolog, hiszen rengeteg szempontot kell figyelembe venni az első hangszer kiválasztásánál annak érdekében, hogy valóban rajongani tudjon a gitárért és túl tudjon lendülni a tanulás kezdeti nehézségein. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány fontos kérdést, amiket érdemes végiggondolnia gitár vásárlás előtt.

  • Mire fogja használni a hangszert? – Akár kellemes időtöltésnek szánja, akár keményen szeretne tanulni már az elejétől fogva, az elején az unalomig ismétlés lesz a gyakorlás alapja, ezért olyan gitárt célszerű választani, ami kíméli az ujjakat, ugyanakkor a hangzása is jó.
  • Milyen stílusú zenét szeretne játszani? – Amennyiben a nagy hangerő és technikás játék szerelmese, elektromos gitár mellett tanácsos dönteni, míg ha az a célja, hogy bárhol, bármikor tudjon játszani, inkább klasszikus vagy akusztikus gitár vásárlása ajánlott.
  • Milyen összeget szánna a hangszerre? – Ha elsősorban kedvtelésből vesz gitárt, 75.000 forintnál nem érdemes többet költeni rá, míg ha már az elején biztos a dolgában, 100.000 – 150.000 forint körüli hangszerek között keresgéljen.
  • Mikre figyeljen a kiválasztott hangszernél? – Az akusztikus és elektroakusztikus gitárok esetében a faanyag és a megmunkálás minősége adja az alapokat, az elektromos gitároknál ezek mellett a hangszedőre is tanácsos figyelmet fordítani.

Természetesen ezeken felül is még rengeteg egyéb kérdés merülhet fel a gitár vásárlás előtt, ez csupán egy kis ízelítő a legfontosabb szempontokból. Amennyiben már megvan az elképzelése, látogasson el www.gitarcentrum.hu weboldalunkra, és szemezgessen kifejezetten kezdőknek összeállított kínálatunkból! Felmerülő kérdéseire szívesen válaszolnak gitár webshopunk munkatársai, hívjon minket a +36-1-322-0403-as telefonszámon vagy írjon nekünk az info@gitarcentrum.hu e-mail címre!