A gyümölcsfaiskolánkból megtöltheti gyümölcstermő fákkal a kertet. Az almafa nem hiányozhat egy gyümölcsöskertből.

Az almának minden gyümölcsösben ott a helye, különösen az olyan fajtának, mint amilyen a Granny Smith.

Egy fácska elültetése után még beletelik pár évbe, amíg elő lehet készíteni a gyümölcsszedő kosarakat. A kertészkedés eredménye gyorsabban is beérhet, ha a megfelelő fa fajtát ülteti a kertbe. A Granny Smith egy olyan gyümölcsfa fajta, aminek a ropogós gyümölcsébe hamarabb beleharaphat a tulajdonos, mint azt gondolná.

Granny nagymama különleges almája

A Granny Smith almafajta nem véletlenül népszerű tagja az almáskerteknek. Ez a fajta igen gyorsan növekszik, ennek köszönhetően pedig rekordsebességgel beérnek a gyümölcsei. Milyen előnyei vannak annak, ha ebből az almafa fajtából ültet a kertbe?

  • könnyen lehet termeszteni
  • a talajfajták több típusához képesek alkalmazkodni
  • akár vegyszerek nélkül is nevelhető, így meg lehet őrizni a bio jellegét a gyümölcsnek
  • fűzöld, közepes nagyságú, savanykás gyümölcseit jól lehet hasznosítani desszerthez, fő fogásokhoz, befőtthöz egyaránt. Almás rétes sütéséhez például kiváló választás ez az almafajta, mert nem túl édes.

Érdekesség, hogy a Granny Smith fajta a nevét egy valós személyről kapta. Maria Ann Smith volt az, aki egy szerencsés véletlen folytán, Ausztráliában nevelte fel az első, ilyen hibrid fát. Valószínűsíthetően a a French Crab és a Rome Beauty fajták kereszteződéseként jött létre az almafa. Régi almafajtáról van szó, ami az 1800-as évek második felében jelent meg az almafák között. Maga az alma kiválóan eltartható, száraz, hűvös helyen hosszú ideig megmaradnak a gyümölcs eredeti tulajdonságai.

A www.baloghfaiskola.hu weboldalon a faiskola legújabb katalógusát is fel tudja lapozni, ha a faültetést tervezi. Válogasson a megvásárolható növényeinkből és tegye a kertjét még gyümölcsözőbbé! Az itt feltüntetett elérhetőségeinken tud kapcsolatba lépni velünk, ha további információra van szüksége. Hívjon a 06-30-300-49-53 telefonszámon, írjon nekünk az ujkigyosiaruda@gmail.com email címre!