Napjainkban nagyon népszerűek az egyedi, kreatív tárgyak, amiket saját ötlet alapján, kézzel készítünk. A megvalósításukhoz különféle alapanyag áll a rendelkezésünkre, például textilanyagok, ezek közül a leggyakrabban felhasznált textíliák közé tartoznak az organza és a szatén anyagok.

A szatén könnyű, fényes, kellemes tapintású, jó esésű textília. Az anyag lehet vékony – vagy vastag, sűrű szövésű. Különleges szövési technikával készül, ugyanis a selymen kívül nylont és poliésztert is felhasználnak gyártásakor. Rendkívül jól mintázható festéssel, nyomással és jacquard szövéssel. Felhasználási területe széles skálán mozog, köszönhető ez finomságának és eleganciájának. Népszerű dekorációs eszköz, lágyítja a környezet megjelenését, például a vastagabb szövetek, vagy textíliák keménységét légiessé varázsolja. Ahhoz, hogy sokáig megőrizze esztétikumát a szatén, kíméletesen kell tisztán tartanunk.

Az organza a legtöbbször alkalmazott dekorációs textília. Napjainkban szintetikus rost szálakból, például poliészterből, vagy nylonból készítik, de a prémium kategóriás organzát még most is selyemből szövik. Fényáteresztő képességének köszönhetően az egész sötét színek sem túl komorak, kellemes látványt nyújtanak. Áttetsző, vékony és fényes anyag, ami rendkívül tartós, köszönhető ennek a merevségének. A legtöbb organzát két különböző színű fonalból szövik, így kapjuk meg a jellemző színjátszós hatását a textíliának.Könnyen gyűrődik,tárolás után vasalást igényel. Tapintása lágy, sokoldalúan felhasználható dekorációs anyag. Az organzáknak különböző változatai léteznek, például matt, tükör, magas fényű, hímzett, színátmenetes típusok.

Ha szatén, vagy organza anyagra, van szüksége a K-ELME Kft. kínálatából beszerezheti! Tájékozódjon weboldalunkról, a www.k-elme.com címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-656-7993-as számon, vagy írjon e-mailt a kelmekft@gmail.com címre!