Az új tavacska a kertben hosszú életű és sokáig gyönyörű lesz, ha precízen készül. A kerti tavak szigetelése sarkalatos pont a tó kivitelezés menetében.

A kerti tavak két típusa elterjedt, az egyik betonozott, a másik pedig a fóliás tó. Az utóbbi, fóliás változatból több készül, mert ez az olcsóbb és az egyszerűbben kivitelezhető változat. Létezik még előregyártott műanyag mederrel készült, illetve agyaggal kivitelezett tó is, de ennek az alapanyagnak a beszerzése eléggé költséges, így kevesen döntenek mellette.

A fólia többre képes, mint gondolná

A tófólia képezi a tó alját. A kiásott tómederbe geotexitíliát érdemes teríteni, arra pedig a fóliát. A geotextília funkciója nem a vízszigetelés, hanem a szigetelőanyag, a fólia védelme a kártevők elől, a sérülésektől. A fólia általában gumi anyagú, de elérhetőek még a piacon lágy PVC alapanyagú és BTL fóliák is.

A gumi fólia előnye a megfizethető ár, valamint a méretbeli rugalmasság. Több fóliadarab összeállításából ugyanis bármilyen nagyságú és bármilyen formájú tómeder befedésére alkalmas szigetelő réteget kapunk. A méretezésnél a tómeder mélységét és az átmérőjét is figyelembe kell venni. A fóliák árát az anyag, a vastagság és a méret befolyásolja.

A gumi fólia szintetikus kaucsukból készül. Egy kimagasló minőségű anyag olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amik a telepítésnél hasznosak és a kerti tó életét is meg tudják hosszabbítani. Az ilyen fólia jól bírja a hőingadozást, hideg vagy meleg időben is ugyanolyan jól lehet vele dolgozni. Fagynak, csapadéknak, UV sugárzásnak ellenáll, minden típusú kerti tóhoz nagyszerűen felhasználható, ha vízszigetelésről van szó.

A csapatunk el tudja készíteni a tervezett kerti tó vagy fürdőtó szükséges vízszigetelését. A mesterséges tavakhoz készíthető fóliás vízszigetelés rövid időn belül elkészül, de a gyorsaság nem megy a minőség rovására. A www.szavini.hu weboldalunkon kérje az Önnek összeállított ajánlatunkat tószigetelésre. Az itt feltüntetett elérhetőségek egyikén, a +36-23-545-310 telefonszámon vagy a szavini@szavini.hu email címen lépjen velünk kapcsolatba további tájékoztatásért!