Ahogy a gépjármű abroncsokat, úgy a motorgumikat is fontos bizonyos időközönként cserélniük a kétkerekű járművek tulajdonosainak, ugyanis elhasználódott, elöregedett gumikkal roppant kockázatos közlekedni. Sokan hiába vannak tisztában ezzel a ténnyel, nem igazán tudják megállapítani, hogy pontosan mikor is érdemes cserélni a motorgumikat. Ha Ön is szeretne ezzel kapcsolatban bővebb információkat megtudni, most itt a lehetőség, hogy tájékozódjon a legfontosabb tudnivalókról.

A motorgumikban található egy úgynevezett kopásjelző, amivel, ha egy szintbe kerül a futófelület, biztos lehet abban, hogy nem halogathatja túl sokáig a cserét. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen több száz kilométert kell megtennie a motorosnak: ha igencsak régóta, sokat közlekedik kétkerekűjével, mindenképp érdemes többször ellenőriznie a kopásjelzőt, ugyanis így időben észre tudja venni, ha szükséges a motorgumi cserével foglalkozni.

Ha repedezett a motorgumi futófelülete vagy oldalfala, mindenképp ajánlott az új abroncs beszerzése, ugyanis a repedezett felület az abroncs elöregedésére utal. Ilyen állapotú gumival pedig rendkívül kockázatos útnak indulni, hiszen menet közben bármikor megadhatja magát.

A motorgumi cseréjének megállapításában a DOT szám is segítséget nyújt, ami az abroncsok oldalfalán található meg. Ez egy négyjegyű szám, aminél az első kettő a hetet, a második kettő a gyártási évet jelöli. A motorgumik átlagos élettartama 10 év: ha a DOT szám szerint már betöltötte, érdemes lecserélnie abroncsát, még akkor is, ha viszonylag jó állapotban van.

Ha ezen információk alapján szüksége van új motorgumikra, vásárolja meg az abroncsokat a Kék Hold S.E. Kft.-től! Kínálatunkban rengeteg márka termékei közül válogathat. A kiválasztott motorgumikat egyszerűen meg is tudja rendelni webshopunkból. Online boltunkat a www.kekhold.hu címen találja. Amennyiben kérdései lennének a motorgumikkal kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal telefonon 06-20-471-6071-es számon vagy írjon e-mailt az info@kekhold.hu címre!