A sportrajongók ma már rengeteg féle lehetőség közül válogathatnak, földön, vízen, levegőben mindenki megtalálhatja azt a mozgásformát, ami a legjobban illik hozzá. Sokan választják a gördeszkázást sokoldalúsága miatt, hiszen nem csupán izgalmas sport, de akár közlekedési eszközként is használható a deszka. Ám az első lépések, mint sok más esetben, itt sem egyszerűek, számos kérdés merülhet fel, melyek közül a legfontosabb, hogy milyen legyen a gördeszka.

Az alábbiakban ebben szeretnénk segítséget nyújtani, hiszen a nem megfelelő sporteszköz választása soha nem jelent jó kezdetet, könnyen elszállhat a kezdeti lelkesedés egy rossz döntés miatt.Az ideális gördeszka kiválasztása elsősorban attól függ, hogy pontosan mi a cél a sporteszközzel, trükközni szeretnénk vagy csak közlekedési eszközként használnánk:

  • Trükközéshez olyan gördeszkák ajánlottak, amiknek magas a súlypontjuk és kicsi, kemény kerekeik vannak. Ezek a tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy könnyen csússzon a deszka akár a betonon is, ami kiváló arra, hogy megtanuljuk az alapokat; olliezni, grindolni, ám egyszerű közlekedéshez nem ajánlottak ezek a típusok, sőt kifejezetten veszélyesek lehetnek.
  • Közlekedéshez ideálisak a cruiserek, melyek között találhatunk olyat, ami városi száguldozásra lett tervezve, ezek kisebbek és kevésbé stabilak, mégis elég biztonságosak erre a célra. Választhatunk továbbá nehezebb, ugyanakkor strapabíróbb változatot is, mely még mindig elég praktikus kialakítású ahhoz, hogy akár tömegközlekedési eszközre is felszálljunk vele.

Amennyiben Ön is most ismerkedik ezzel a világgal, és szeretne egy kiváló minőségű gördeszkát a kezdéshez, ismerje meg webáruházunk kínálatát! Cégünk, a Gamoto Kft. eltökélt szándéka, hogy minden sportrajongó megtalálja azokat az eszközöket és kiegészítő kellékeket, melyek elengedhetetlenek a biztonságos és örömteli mozgáshoz. Nézzen körül www.calasport.hu weboldalunkon és rendeljen bátran, illetve keressen minket bizalommal kérdéseivel a +36-20-327-2020-as telefonszámon vagy a calasport@gmail.com e-mail címen!