Mindenképp vegyük figyelembe egy gépjármű vagy motor vásárlásakor az eredetvizsgálat fontosságát, ugyanis egy ilyen ellenőrzés során az is kiszűrhető, hogy az adott jármű vagy motor részt kapcsolható-e bármilyen bűncselekményhez, avagy lopott-e, így az eljárásnak köszönhetően jó pár kellemetlen szituációtól megkímélhetjük magunkat!

A motorok eredetvizsgálata körülbelül megegyezik a gépjárművek ellenőrzésével, vagyis a részletes vizsgálat semmiképp sem maradhat el, ami kiterjed a motorkerékpár minden alkotóelemére, például az alváz- vagy motorszámra is!

A motort abban az esetben kell eredetvizsgálatra vinni, ha külföldről szerzett, használt, továbbá nem a gyártótól, vagy márkakereskedésből közvetlenül megvásárolt járműről van szó, és első forgalomba helyezését szeretnénk érvényesíteni. Ha rendelkezünk olyan motorral, amelyet végleg kivontak a forgalomból, de valamilyen oknál fogva újra szeretnénk közúti közlekedésbe helyeztetni, abban az esetben is a hivatalos eljárás megköveteli az eredetiségvizsgálat folyamatát!

A motor eredetiségvizsgálata során a már forgalomban lévő járművek esetében be kell mutatni a forgalmi engedélyt, törzskönyvet és az adásvételi szerződést. Ha nem a tulajdonos viszi a motort az ellenőrzésre, akkor meghatalmazásra lesz szükség, amellyel a tulajdonos képviselője igazolja magát.
A forgalomba még nem helyezett, külföldről behozott motorok esetében be kell mutatni a külföldi forgalmi engedélyt, adásvételi szerződést vagy a számlát, a Közlekedési Felügyelet határozatát és az igazoló lapot a regisztrációs adó befizetéséről.

Ha motorját eredetvizsgálatra szeretné vinni, keresse a Gokart Fehérvár Kft.-! Szakembereink körültekintő és alapos munkával garantálják a vizsgálat sikerességét! További információkért keresse fel weboldalunkat a www.gokartfehervar.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-209-9181-es számon vagy küldjön üzenetet honlapunkon keresztül! Várjuk megkeresését!